Кадър Пандемията няма скоро да отшуми, според прогнозите на вирусолозите

...
 Кадър Пандемията няма скоро да отшуми, според прогнозите на вирусолозите
Коментари Харесай

Експертът Златогор Минчев: Ако не овладеят пандемията, вървим към война

 

Кадър

Пандемията няма скоро да отшуми, съгласно прогнозите на вирусолозите от 3-5 години в най-лошия случай. От друга страна, може това да е задачата - да сплотим обществото за една нова действителност.
Нека не забравяме, че пандемията срутва световната стопанска система. Днес към този момент приказваме за стопанска система на заинтригуваните, споделя специалистът по Киберсигурност Златогор Минчев пред Труд.

" Това действително значи - икономическа рецесия и война, в случай че тази пандемия не се овладее задоволително бързо. Изкуствената стопанска система на заеми без покритие неизбежно ще докара до това ново за 21-и век положение на обществото.

В бъдеще ще ни ръководят в новата „ изместена действителност “ с подправени вести, които ни харесват. Нека да не забравяме, че провокираното бездействие, подтиква някои от хората и към принуждение, в опит да излязат от безизходицата. А това е комфортно решение за световното нулиране на света...

Такава е риториката на Световния стопански конгрес от предходната година до през днешния ден - световно нулиране, стопанска система на заинтригуваните, най-малък базов приход и... наложителна имунизация.

Понятието персонално пространство към този момент се нарушава наложително, поради спешната обстановка и форсираната цифрова промяна. Но дали всичко е толкоз безвредно и въпрос на персонално единодушие (подобно на кино лентата „ Гатака “) единствено времето ще покаже.

Ваксините кардинално са потребно решение, само че тук казусът е по-различен. Заради извънредността на обстановката и ограничение на нашите досегашни свободи се пораждат редица подозрения за бъдещето.

Дали не вървим по сюжета за „ Златния милиард “ на Малтус, или просто става дума за един огромен бизнес с ваксини от към два трилиона годишно, който да забави краткотрайно икономическата рецесия.

Все отново имунизациите се купуват на ниво страна за избавяне на популацията, само че това е и изкуствено инжектиране на световната стопанска система.

Реално обаче тези финансови инжекции не могат безпределно да усилват кредитния балон и тогава естествено стигаме още веднъж до войната.

Нека погледнем по какъв начин все по-обтегнати стават връзките сред огромните играчи на световната сцена. Но да се надяваме, че зачестилите хакерски атаки ще са единствено за шпионаж, а не за нещо по-голямо и рисково.

 Да се надяваме, че федерирането няма да докара до местни войни за запаси. Но сриването на огромните имперски стопански системи би могло да докара и до нова международна война. Лошото е, че изтощението от пандемията очевидно стресира хората и стопанските системи и тези процеси неизбежно ще провокират остро опълчване и войни сред страните поради засилената конкуренция за запаси.

Мигрантският напън през днешния ден към този момент не е настоящ поради пандемията. Просто няма къде да избягат хората. Проблемът обаче тук е различен - федерирането на Европа подбудено от натиска на икономическия недостиг.

Англия към този момент напусна съюза, въпросът е кои ще бъдат идващите страни, които или ще излязат, или федерират.

От към две години Франция приказва за „ Европа на две скорости “. Този проблем няма да се реши еднопосочно. Определено обаче мигрантската карта може да бъде употребена на етническа и религиозна основа в една война. Доколко ще е ефикасна - този миг е към този момент противоречив.

Продължение в 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР